Beatrice Martinetz

Schilderen betekent voor mij vrijheid en passie.

Door mijn studie (1986-1990) aan de vakhogeschool voor kunst- en communicatievorming in Hildesheim (Graphik- Designerin) kwam ik in aanraking met heel veel technieken zoals de zeefdruk, fotografie, kalligrafie, aquarel, model- en portrettekenen etc.
Toen ik als grafisch ontwerpster aan het werk was voelde het als een beperking van mijn creativiteit. Zo begon ik ‘s avonds na mijn werk te schilderen: vrij van regels, opgelegde concepten en keuringen.
In 1993 kwam ik naar Ede en kon met onderbrekingen mijn passie voortzetten. De laatste 15 jaar ben ik weer intensief bezig met schilderen en exposeren.

Divers en levendig
Ik experimenteer veel met materialen, hulpmiddelen en gereedschappen. Ik werk graag met verschillende stijlen. Mijn werken zijn erg divers en zoals bij elke kunstenaar zijn omgeving, gevoelens, gebeurtenissen of gewoon een vakantie bepalend voor mijn werken. Vaak zijn zij herkenbaar, soms abstract. De doeken zijn levendig door het gebruik van felle kleuren en zwierige kwast of paletmes streken. Ik laat het toe om voornamelijk door impulsen geleid te worden. Er zijn bijna geen voorbeelden of schetsen.

Het mooiste is het om in een soort flow terecht te komen zonder besef van ruimte en tijd. Gewoon genieten van de creatieve vrijheid, de invloed van de kleuren op mijzelf of het ontdekken van een nieuwe interessante textuur. In de zomer van 2011 heb ik mij aangesloten bij de kunstenaarskring Xplorion. Het is heerlijk inspirerend en interessant om met anderen in wisselwerking te treden en mij toch ook in de groep een individu te mogen voelen.

Exposities

1991   Hannover, Duitsland

1992   Galerie-Zuid, Harskamp

1993   Galerie-Zuid, Harskamp

1994   ABN AMRO Bank, Ede

1998   De Halderhof, Bennekom

2002   Markant, Arnhem

2005   Galerie-Zuid, Harskamp

2006   Sparkasse Einbeck, Duitsland

2008   Galerie- Zuid, Harskamp

2012    Galerie-Zuid, Harskamp

2013    Huize Kernhem, Ede

2014    Galerie-Zuid, Harskamp
Diverse Kunstmarkten, Ede

2017    Bethanië Verzorgingstehuis, Ede

2018    Huize Kernhem, Ede

Back to Top